Hoppa till sidans innehåll
Foto: Skoglösa SM 2013

Senior SM i Göteborg 2013

23 MAJ 2013 09:32
I helgen som gick hade Halmstad RG tre gymnaster som kvalat in och fick delta i årets SM i Rytmisk Gymnastik. Det var Alexandra Johansson, Olivia Craciun och Isabella Losvik. Tyvärr var Olivia sjuk och kunde inte tävla.

  • Skapad: 23 MAJ 2013 09:32

 

 

Alexandra och Isabella åkte upp dagen innan med tränarna Sofia och Cecilia för att strosa lite i Göteborg och även ta ett träningspass. På lördagen startade tävlingen kl 12.00 med årets ungdoms-, junior- och seniortrupper.

Först ut av alla dagens individuella seniorer fick Isabella göra med tunnband. Hon genomförde detta och boll och band stabilt med endast någon mindre miss. I det nya kägelprogrammet lyckades hon utföra alldeles strålande.

Hela publiken var med och det resulterade i tredje bästa poängen i käglor för dagen. Sammanlagd placering för Isabella blev en fin 4:e plats på årets SM.

 

Alexandra fick också börja sin tävlingsdag med tunnband. Tunnband och boll genomfördes godkänt, bollen var dock inte lika säker som hon utfört på Regionsserietävlingen i Vinslöv för ett par veckor sedan. Hon hade sedan

tyvärr väldig otur med sitt band, det var hon dock inte ensam om, många av gymnasterna som hade problem denna dag. Det var varmt i hallen och luftfuktigheten var hög det verkar som det var det som ställde till det.

Bandet fick både knut och trassel. Tävlingen var dock inte slut för hennes del och det var bara bita ihop och försöka ladda om. Det gjorde hon med besked! Körde sedan sina käglor, hennes bästa program för dagen och

knappt 4 tiondelar från en finalplats.

 

Guldet blev för första gången i historien tilldelade till två gymnaster, Anastassia "Nastja" Johansson Lindesberg och Jennifer Pettersson Örnsköldsvik fick båda ställa sig högst upp på prispallen. Båda med fina slutpoängen 60,833

Tredje platsen gick till Cassandra Pettersson Örnsköldsvik.

 

 

Vid pennan

 

Therese Skoglösa

 

 

Skribent: Therese Skoglösa

Våra sponsorer:

Oscar Hansson VVS

Postadress:
Halmstad RG - Gymnastik
Therese Skoglösa, Bonnagårdsvägen 9
30292 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46706659433
E-post: halmstadrg.kontakt@g...

Se all info