Hoppa till sidans innehåll

Topprestationer vid Happy Cup

18 NOV 2010 17:44
Läs här om tjejerna som under en långhelg i november var i Gent, Belgien för att delta på årets stora internationella tävling Happy Cup. Nya länkar!
  • Skapad: 18 NOV 2010 17:44

Isabella, Ellen, Sanna, Olivia och Hannah var tillsammans med Cecilia och undertecknad på en stor internationell tävling i Belgien. Under tävlingens gång har sidan uppdaterats, men nu är vi tillbaka i Sverige och det är dags att summera tävlingen.

 

Reportage i Hallandsposten.

Resultat, Happy Cup.

Bilder från tävlingen.

 

Torsdag

Torsdagen har varit en lång resdag. Väl framme har vi ätit pasta och tjejerna har fått sina startnummer.

Hannah tävlar i kategorin "Hopes" och hon tävlar grupp B, vilket innebär käglor under fredagen samt tunnband och boll under lördagen.

Isabella, Olivia, Sanna och Ellen tävlar i juniorklassen.

Isabella och Olivia tävlar i grupp A och båda två kör rep och tunnband första dagen och sedan boll och käglor andra dagen.

Ellen och Sanna tävlar i grupp B och båda tjejerna kör boll och käglor första dagen och rep och tunnband dag nummer två.

 

Just nu är Cilla och Jessica på IKEA och shoppar. Vet inte om det är hemlängtan de känner redan...

Det är snart dags att få ihop alla tider som gäller för morgondagen - bussar ska passas, mat ska ätas och dessutom ska tjejerna tävla. Mycket att stå i, men vi hoppas att ni på hemmaplan håller tummarna.

 

Fredag

Hannah var första svenska gymnast ut på tävlingsgolvet med sitt kägelprogram. Hon gjorde ett mycket fint intryck, men gjorde några tapp av käglorna. Efter ett redskap ligger hon på en 27:e plats bland ungdomarna.

Isabella och Olivia tävlade tävlade i första juniorgruppen. Isabella körde ett repprogram med en del onödiga missar, men visade i tunnbandsprogrammet sin maximala kapacitet. Isabella ligger på en delad 10:e plats inför dag två, men hon har inte långt upp till toppen. Olivia gjorde en stark insats i både rep och tunnband, men tyvärr slutade hon sitt tunnbandsprogram utan redskapet. Olivia ligger på en 37:e plats.

I juniorgrupp två var det sedan dags för Ellen och Sanna. Ellen körde ett fint bollprogram, även om hennes musik strulade innan hon fick komma igång. Käglorna innehöll en del småmissar och Ellen ligger efter två redskap på en 34:e plats. Sanna gjorde en stabil insats på golvet i både boll och käglor, där hon verkligen tog chansen att köra på sin maximala kapacitet. Sanna ligger på en 33:e plats.

Även Josefine och Wiktoria från Landskrona är på plats i Gent. Dessa tjejer har också gjort fina prestationer på tävlingsytan.

 

Det är väldigt kul att som svensk representant se alla dessa fina och duktiga tjejer. Våra tjejer från Halmstad RG har verkligen tagit för sig på mattan och visat sin höga kapacitet. Visserligen har det blivit en del missar under dagen, men alla kan vara nöjda med sin prestation.

 

För Cecilia och undertecknad var det en lång dag, med tanke på att vi var tillbaka på hotellet framåt midnatt. Imorgon är en ny dag och alla har chansen att höja sina prestationer ännu ett steg.

 

Lördag

Ännu en lång dag i hallen, men med fina prestationer och alla duktiga gymnaster som var på plats kan man ta dessa långa dagar.

Hannah var återigen först ut på tävlingsytan. Hon körde ett mycket fint tunnbandsprogram och ett ännu bättre bollprogram som kändes väldigt stabilt. Hannah slutade på en 19:e plats. Josefine, från Landskrona, slutade placeringen före.

Efter ungdomstävlingen var det så dags för Halmstads fyra juniorer att tävla sina två sista redskap. Först ut av alla juniorer var Ellen, som körde ett fint repprogram men sedan gjorde två missar i tunnband. Sanna genomförde också ett bra repprogram och även hon tappade tunnbandet två gånger. Sanna slutade på en 33:e plats och Ellen på en 34:e. Både tjejerna deltog för första gången på Happy Cup och det var därmed deras största internationella tävling någonsin.

I andra juniorgruppen var det sedan dags för Isabella och Olivia. Olivia gjorde även hon två stabila program (boll och käglor), där hon verkligen tog chansen att visa sin fina utstrålning på mattan. Olivia slutade på en 36:e plats i juniorklassen. Isabella körde också boll och käglor andra dagen och gjorde det med besked. Hon visade verkligen domarna att Sveriges gymnaster är på uppgång och att vi är att räkna med under stora internationella tävlingar. Både boll och käglor gick så bra att hon slutade på sjätte plats i dessa grenar och därmed är hon kvalificerad till morgondagens grenfinaler! I mångkampen slutade hon på en fin 8:e plats och fick därmed vara med på podiumet vid kvällen prisutdelning.

Sist ut bland de svenska tjejerna var Wiktoria och även hon körde två stabila program. Hon slutade på en 24:e plats. 

Alla tjejer från Halmstad kan vara mycket nöjda med helgens tävlingar. Det är väldigt trevligt att sitta vid domarbordet och se dem prestera på deras egna toppnivåer. Alla tjejer har under tävlingsdagarna tagit chansen att visa sina personliga kvaliteter och charm på golvet.

Ett stort grattis till alla fina prestationer!

 

Sveriges gymnaster på plats i Gent.

Olivia, Josefine, Hannah, Ellen, Sanna, Wiktoria, Isabella.

 

Söndag

Söndagen har precis börjat. Vi har bara hunnit äta frukost och försöker nu packa ner allt inför kvällens hemresa.

I eftermiddag tävlar Isabella grenfinaler i käglor och boll. Egentligen är bollfinalen när vi har åkt hem, men ett stort tack till Happy Gym som låter henne köra sitt program innan vi lämnar tävlingen.

Mer om hennes grenfinaler kommer när vi är tillbaka på svensk mark.

 

Så var vi hemma och här kommer en sista uppdatering från Happy Cup. Isabella körde två väldigt bra program under söndagens final. När det var dags för prisutdelning blev vi alla chockade och överraskade när det stod klart att hon hade lyckats med bedriften att vinna en bronsmedalj i käglorna! Vi som var på plats var alla glada och stolta över denna framgång.

Hur det har gått i bollfinalen vet vi ännu inte, eftersom vi var tvungna att rusa iväg till flygplatsen innan finalen var avgjord. Uppdatering - Isabella slutade fyra i bollfinalen. 

 

Isabella med sin bronsmedalj.

 

Ett stort tack till de föräldrar som var på plats och hejade på våra svenska tjejer! Ett extra tack till Jessica som såg till att tjejerna tog sig till och från hallen samt fick mat i magen på fredagskvällen när jag och Cecilia var kvar i tävlingshallen för seniortävlingen.

 

 

Bilder

(tack till Dennis)

Skribent: Rebecca Braun

Våra sponsorer:

Oscar Hansson VVS

Postadress:
Halmstad RG - Gymnastik
Therese Skoglösa, Bonnagårdsvägen 9
30292 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46706659433
E-post: halmstadrg.kontakt@g...

Se all info