Hoppa till sidans innehåll

Isabella 4:a i Belgien!

03 MAJ 2011 12:00
Uppdaterad med länk till Hallandsposten. Rapport från helgens tävling i Gent (Belgien) där Isabella har varit för att tävla i Lotto World Trophy. Med sig hem har hon två fjärdeplatser och en fin 6:e plats i mångkampen!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:03

För fjärde gången besökte Isabella nu den vackra staden Gent i Belgien för att vara med på Lotto World Trophy. Tävlingen är en individuell tävling i tre klasser och en lagtävling. Sveriges lag bestod av tre gymnaster från Uppsala och en från Halmstad, Evelina Gommel (ungdom), Isabella Losvik (juniorer), Emmy och Petra Lindgren (seniorer).
15 länder var på plats bl a landslagsgymnaster från Ryssland, Vitryssland, Uzbekistan och Kazakstan. Det var också långväga gäster från Canada.

Isabella gjorde 3 mycket starka tävlingsdagar och slutade på en 7:e plats i mångkampen. Vann gjorde Dariia Kolobova (Ryssland), 2:a Mayya Filippova (Uzbekistan) och 3:a Elena Bolotina (Vitryssland). Före Isabella var ytterligare två ryskor och en tjej från Kazakstan. 26 gymnaster startade i denna klass från 14 länder. I finalerna fick varje land ha med två gymnaster så konkurrensen om finalplatserna blev tuffa. Isabella gick vidare i käglor och tunnband, där hon höjde sig ytterligare och slog några av de som hon hade framför sig i mångkampen. Hon kom på 4:e plats i båda grenarna, mycket nära bronset i båda. I käglor som var hennes starkaste gren, fick hon sin högsta grensiffra vid en stor internationell tävling 23,200. I tunnband fick Isabella 22,525. Segrarinnan i denna final var från Kazakstan och hade 23,200, så det var mycket jämt i denna final.

I seniorklassen var det också många fina gymnaster bl a ryskan Margarita Mamun och vitryskan Arina Charopa. Petra körde mycket säkert och tufft i hela tävlingen, 7:a i mångkampen. Även i finalen gjorde hon en strålande insats i sina två grenar (boll och tunnband) och kom 6:a i båda finalerna.
Emmy körde ett jättefint tunnbandsprogram och var 6:a i den grenen. I de andra grenarna hade Emmy lite missar och slutade 8:a i mångkampen.

I ungdomsklassen gjorde Evelina en fin tävling och slutade på 16:e plats i sin klass.

I lagtävlingen kom Sverige 5:a, vilket vi var mycket nöjda med =)

 

Hallandspostens artikel om Isabella

 

Resultat

Resultat mångkamp, Evelina, Isabella, Emmy och Petra.

Resultat final tunnband, Isabella och Petra

Resultat final boll, Petra

Resultat final käglor, Isabella

 

Skribent: Rebecca Braun

Våra sponsorer:

Oscar Hansson VVS

Postadress:
Halmstad RG - Gymnastik
Therese Skoglösa, Bonnagårdsvägen 9
30292 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46706659433
E-post: halmstadrg.kontakt@g...

Se all info