Hoppa till sidans innehåll
Foto: Losvik Kalamata 2013

Kalamata 2013

17 APR 2013 11:06
Stor utenlandstävling för Isabella Losvik 10-15 april 2013. Isabella lyckades tävla riktigt bra trots att hon varit sjuk så mycket.
  • Skapad: 17 APR 2013 11:06

Rapport från Kalamata, Grekland 10-15 april

 

I helgen har Linnéa Westerberg och Isabella Losvik representerat Sverige i Kalamata Cup, Grekland. En hel rad duktiga seniorgymnaster från många var på plats, bl a ryskorna Yana Kudryavtseva, Anna Trubnikova och den ryska seniortruppen. Resan startade kl 05.00 från Halmstad och vi var framme vackra Kalamata vid 18-tiden. Torsdagens träning flöt på mycket bra. Isabella som varit sjuk en längre tid med luftvägsproblem och inte kunnat förbereda som hon ville inför denna tävling kunde köra ok på förträningen. Vid lottningen lyckades jag (Cecilia) lotta flickorna i samma grupp och med startnummer 20 för Linnea och 21 för Isabella.

Flickorna var med i andra startgruppen så det blev en lugn fredagsförmiddag, vid lunchtid åkte vi till träningshallen där flickorna förberedde sig. En timme före tävlingsstart tog vi bussen till tävlingshallen. Linnéa var först ut med sitt tunnbandsprogram som flöt på mycket bra och säkert, direkt efter gick Isabella ut med sin boll som framfördes mycket elegant och rent. Isabellas bollprogram visade sig bli bästa grenen för henne med en 16:e plats och en poäng på 12,30. Linnéa hade boll som andra gren och även den var mycket säker och ren och belönades med poängen 11,46 och en 20:e plats (bollprogrammet blev också Linnéas bästa gren). Isabella körde nu tunnband som förutom två orena fång i risker också såg mycket elegant och säkert ut. Flickorna var mycket nöjda med sin första tävlingsdag och låg på en 18:e (Isabella) respektive 23:e (Linnéa) plats.

 

På lördagen var flickornas grupp först ut i tävlingen och det var dags för käglor och band. Både Isabella och Linnéa kände sig lite nervösa över sina bandprogram som de inte var så säkra på. Linnéa startade med sina käglor som flöt på bra förutom en kägla i golvet vid dubbelkastet. Isabella började med band denna dag som flöt på över förväntan trots lite nervositet inför denna gren, lite darrigt och orent på några ställen men klart godkänt. Det var nu dags för Linnéas band och det var nu jag för första gången kände lite nervositet från Linnéa. Bandet gick mycket bra och Linnéa var mycket nöjd när hon gick ut. Isabella skulle nu köra sina käglor och programmet var okej fram till sista riskkastet där hon tappade och straffades hårt i resultatet. Flickorna slutade på en 22:e (Isabella) respektive 24:e (Linnéa) plats. Våra svenska flickor gjorde en mycket fin tävling, de hade fokus och självsäkerhet när de gick ut på golvet. Mångkampstävlingen vanns av Yana Kudryavtseva, Ryssland, silvret gick till Anna Trubnikova, Ryssland och bronset till den duktiga grekiska tjejen Varvara Filiou.

 

På söndagen njöt vi på dagen av sol, bad och Kalamata. Framåt kvällen var det finaler och där fick njuta av rytmisk gymnastik på hög nivå i både trupp och individuellt. Yana och Anna från Ryssland tog hem guld och silver i finalerna förutom i band där den grekiska tjejen Varvara lyckades knipa guldet. Den ryska seniortruppen var förstås överst i båda grenarna.

 

Vi tackar för fina tävlingsdagar i Grekland!

 

Cecilia Losvik

 

////////////////////////////////////////////

 

Ha det gott!

Cecilia

Skribent: Cecilia Losvik

Våra sponsorer:

Oscar Hansson VVS

Postadress:
Halmstad RG - Gymnastik
Therese Skoglösa, Bonnagårdsvägen 9
30292 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46706659433
E-post: halmstadrg.kontakt@g...

Se all info