Hoppa till sidans innehåll

Regionstävling 1, rapport från Hannah och Olivia

03 MAR 2011 21:03
Lördagen den 19/2 var föreningens miniorer, ungdomar och juniorer i Kristianstad för årets första regionstävling. Med oss hem fick vi guld, silver och en massa nya erfarenheter.
  • Skapad: 03 MAR 2011 21:03

Nedan kan ni nu läsa en tävlingsberättelse av Hannah och Olivia. Ett stort tack till Jalle Persson för bilderna!

 

Region i Kristianstad 19/2-11

Den 19 februari var det dags för årets första regions tävling. Denna här gången arrangerades regionen av C4-gymnasterna i Kristianstad.

Seniorerna var den gruppen som körde igång först av alla. Deras tävling brukar alltid vara sista och väldigt sent men denna gången fick de testa på något annat, att vara först. Vår enda senior, Erica Hansson, deltog inte på denna tävling eftersom att Erica, Ellen och Sanna var på en tävling i Oslo. Från de äldsta till de yngsta. Strax efter att seniorernas tävling hade avslutats körde miniorernas tävling igång. I miniorklassen representerade Wilma Persson, Ronja Wierdesheim, Sanna Landström, Filippa Green och Filippa Nannesson Halmstad RG. Filippa Green och Filippa Nannesson deltog endast i grenen fristående. Alla våra miniorer var super duktiga och inte minst super söta på mattan! Resultat i miniorklassen:

10. Wilma Persson

13. Ronja Wierdesheim

17. Sanna Landström.

Filippa Gren och Filippa Landström deltog i grenen fristående. Miniorklassen vanns av Landskrona Kvinnligas charmige Meja Pettersson-Engdahl.

 

Miniorerna.

 

Efter att minior tävlingen var färdig stod trupper och duo näst på schemat. Halmstad RG hade sin ungdoms trupp med bland trupperna, bestående av Julia Petersson, Linnéa Staff, Matilda Persson, Ida Ivansson och Frida Keyser. Truppen körde ett mycket stabilt och bra program och vann där med tävlingen. Våran duo var inte med på denna tävling eftersom den var med på tävlingen i Oslo.

 

Ungdomstruppen.

 

Efter att trupptävlingen var avslutad fick fåra ungdomar snabbt sadla om för att byta till deras individuella program. Det gjordes utan några större svårigheter. I ungdoms klassen hade HRG sex stycken av möjliga sju, den sjunde gymnasten Nellie Craciun fick maginfluensa och var där med tvungen att stanna hemma. Nellie får vänta på sin ungdoms debut till regionen i Maj som faktiskt är på hemma plan!

Åter till tävlingen, alla ungdomar gjorde en mycket bra och stabil tävling. Super fina på mattan var dem! Och jag tycker att våra små ungdomar Stina Mårtensson och Emelie Tingberg ska ha en extra klapp på axeln för en mycket bra första tävling som ungdomar! Bra gjort tjejer!

Resultat ungdomsklass:

4. Julia Petersson

5. Linnea Staff

10. Matilda Persson

12. Ida Ivansson

20. Stina Mårtensson

21. Emelie Tingberg

Nejra Bilkanovic från GF Balans vann ungdomsklassen.

 

Gruppbild på ungdomar och juniorer.

 

Sist ut för dagen var juniorerna. Endast tre juniorer deltog på regionen eftersom våra andra tre var på andra saker. Ellen och Sanna var på Njårdpokalen i Oslo och Isabella var på Grand Prix i Moskva.

Juniorerna var en aning besvärade av takhöjden i hallen men klarade det bra. Olivia Craciun var en av juniorerna, hon körde ett bra bollprogram men ett lite mindre bra bandprogram.

Hannah Carlsson körde ett bra bollprogram men ett mindre bra band program, mer åt det katastrofala hållet tycker Hannah.

Alexandra Johansson gjorde en mycket mycket bra tävling! Alexandra körde två näst intill felfria program! Vilken tävling!

Resultat i junior klassen:

2. Hannah Carlsson

4. Olivia Craciun

5. Alexandra Johansson¨

Juniorklassen vanns av Josefine Olsson Landskrona kvinnliga.

 

Det blev en lång dag för publiken att sitta! Men tack för all klappning och allt hejande, ni är som ett litet stöd när man kör sitt program! Tack!

Tack till tränarna Emelie och Sabine som hjälpt oss bakom skynket!

Och ett stort grattis till alla duktiga och fina prestationer tjejer!

 

Den 5/2-6/2-11 är det RG-Star i Hässleholm för våra juniorer. Just nu ligger alla juniorer i en liten influensa men dem ska repa upp sig till helgen, det lovar vi!

 

Ha det bra alla och tack för ni läst!

 

Av, Hannah Carlsson och Olivia Craciun :)

Skribent: Rebecca Braun

Våra sponsorer:

Oscar Hansson VVS

Postadress:
Halmstad RG - Gymnastik
Therese Skoglösa, Bonnagårdsvägen 9
30292 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46706659433
E-post: halmstadrg.kontakt@g...

Se all info